Äkkilähtö Romaniaan

by Anna

Äkkilähtö Romaniaan on hyvä idea?

Tiedän, että monilla on haavelistoja ja matkoja suunniteltuna monelle vuodelle. Itse kuulun enemmänkin nopean toiminnan joukkoihin. Jos joku idea tuntuu hyvältä, se todennäköisesti on hyvä idea. Joten miksi viivytellä? Äkkilähtö Romaniaan alkaa tästä…

Romania

Näin varataan äkkilähtö Romaniaan

 1. Sunnuntaina klo 19:30 Googlaan ”Euroopan parhaimmat mutkatiet” ja löydän Top Gearin juontaja Jeremy Clarksonin tunnelmat Romanian jaksossa – ”We were wrong… This is better than Stelvio (jonka olen tietenkin ajanut). This is the best road in the world!” Paikan nimi on Transfagarasan tai jotain sinne päin. Käy ilmi, että tämän Transfagarasan vieressä on toinenkin melkein yhtä hyvä mutkatie, jonka nimi on Transalpina. Eli kaksi kärpästä saatavana yhdellä iskulla!
 2. Mittailen Google Mapsilla etäisyyksiä ja totean, että tulee aika kiire, jos aion ajaa omalla autolla Oulusta kahdessa viikossa Romaniaan ja takaisin. En kuitenkaan hylkää tätäkään ajatusta.
 3. Nukun yön yli.
 4. Aamulla Googletan mitä muuta mielenkiintoista Romaniassa on. Löydän kymmenittäin Draculan linnoja, luostareita, sekä paikkoja joilla on jänniä nimiä kuten Sighișoara, Siniai ja Sibiu. Jää epäselväksi miten monessa paikassa fiktiivinen Dracula on ehtinyt asua maallisen vaelluksensa aikana.
 5. Googletan saako Romaniassa muutakin kuin hevosenlihaa ruuaksi. Käy ilmi, että ainakin Bukarestissa voi jopa herkutella.
 6. Googletan lentääkö mikään lentoyhtiö suoraan Helsingistä Bukarestiin. Löytyy yksi, ja seuraava kone lähtee tiistaina. Katson lentoajat ja siirryn Finnairin sivuille tutkimaan liittymälentojen aikatauluja ja hintaa.
 7. Hylkään ajatuksen omalla autolla ajamisesta ja Googlaan mitä maksaa vuokra-auto.
 8. Ostan Blue Airin lentoliput ja totean matkalaukun maksavan sikamaisen paljon. Ostan Finnairin lentoliput ja totean firman uusien nettisivujen olevan liki oston este.
 9. Käyn tunnin ajan läpi eri autovuokraamojen sivuja enemmänkin kuin epäluuloisena. Koska autovuokraamot huijaavat lähtökohdallisesti aina, oletan tämän mahdollisuuden vain kasvavan, kun kohdemaa on Romania. Päädyn Rentalcars.com kautta Golfiin tai vastaavaan, jonka toimittaa Avis.
 10. Maanantaina klo 10:00 minulla on lentoliput, sekä auto vuokrattuna.
 11. Tiistaina klo 14:15 istun Blue Airin kyydissä

Muutama huomio jo koetusta

Paljon on jo vajaassa vuorokaudessa nähty ja huomattu. Ainakin hotellien taso on hyvä ja hinnat mukavia kukkarolle. On nättejä auringonkukkapeltoja ja kamalia tehdasrivistöjä. Ajaminen on tyyliä ”herran haltuun”. Kauppojen parkkipaikoilla on lapsia kerjäämässä ja kaikkialla on kulkukoiria pyörimässä pientareilla ja autojen seassa.

Blue Air kokemuksia

Blue Airia ei niin kovasti kehuta ja siihen on syynsä. Blue Airin penkkien minitila oli tiukoin, mitä on tullut vastaan. Lisäksi kaikki koneessa repsotti tai oli rikki. Ikkunasuojus ei pysynyt ylhäällä, penkin kankaat olivat lähes harsoa, edessä olevan istuin ja oma tarjotin olivat halki jne. Henkilökunta oli kuitenkin juttelevaista ja jopa hymyjä irtosi. Tarjolla oli myös kaikenlaista herkullista ostettavaa, kuten juustoleipiä suolakurkulla!

Äkkilähtö Romaniaan

Romania

Romania

Autonvuokraus

Se, että autonvuokraustoimisto sijaitsee terminaalissa ei tarkoita, että autot löytyisivät läheltäkään lentokenttää. En tiedä löydänkö ikinä takaisin esikaupungissa sijaitsevalle parkkipaikalle, josta auto piti noutaa ja johon se luonnollisesti pitää myös palauttaa.

Alle tuli 3000 km ajettu diesel Golf 1,6 koneella. Hieman ärsyttävästi vuokraamon herra kyseli useaan kertaa, missä mieheni/seurueeni on ja aionko todella ajaa itse. Lisäksi autoa ei saa viedä Bulgariaan, koska lisämaksuja (15 euroa), paperitöitä (ei selvinnyt kenelle ja missä) ja voi tulla ongelmia (ilmeisesti bulgarialaiset himoitsevat hänestä romanialaisia autoja(?). Tuossa kuvassa auto on jo hotellin pihalla.

Romania

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

1 comment

Piyya 4 heinäkuun, 2019 - 6:20 pm

Kuullostaapa tutulle. Minuläla ei ole vielä hajuakaan tai no siis joo nythän mua kutkuttaa valtavasti Paros ja Antiparos mutta mistä itseni sitten elo – syyskuussa löydän niin se jää nähtäväksi. Kuulun todella myös noihin nopean toiminnan joukkoihin koskien matkalaukkua 😂
Oikein mielenkiintoista Romanian seikkailua !

Reply

Leave a Comment