5 parasta paikkaa Singaporessa

by Anna | TÄMÄ MATKA

5 parasta paikkaa Singaporessa. Mikä vaikea valinta! Chinatown, Clarke Quay-joenranta ravintoloineen ja legendaarinen Rafflesin hotelli ovat sellaisia must-paikkoja joita ei lasketa mukaan. Singaporen kansallimuseo, Orchard Roadin ostosalue tai Sentosan saari jne. Kaikki varmasti tulevat tutuksi, jos Singaporessa viettää hetken. Tässä kuitenkin mielestäni 5 parasta paikkaa Singaporessa. 

5 parasta paikkaa Singaporessa #1 LITTLE INDIA

Jos et ole ollut Intiassa täältä on hyvä aloittaa. Pikku Intia on esikuvaansa ehdottomasti siistimpi, vähemmän iholle tunkeva ja äänettömämpi. Sellainen helposti lähestyttävä.

Little India on viime vuosina leimautunut ehkä enemmänkin reppureissaaja-alueeksi, mutta sopii kaikille matkailijoille käyntikohteeksi. Paikka on täynnä curryn ja valkosipulin tuoksuisia katuravintoloita hyvällä hinta-laatusuhteella.

Keskellä pikku Intiaa on Tekka Centre niminen ostoskeskus, josta saa kaikkea kasviksista mausteisiin. Tamarindi, sahrami, erilaiset currysekoituset ja kuivatut caffirlimenlehdet täyttävät matkalaukun nopeasti. Paikallisissa Halpa-Halleissa, kadunvarren kultakaupoissa, partureissa ja kuppiloissa, sekä niiden julkisivuissa löytyy katsottavaa puoleksi päiväksi helposti.

Mustafa Centre -ostoskeskus lienee jo legenda. Siellä myydään liki 200 000 eri tuotetta. Ostoskeskus on auki ympäri vuorokauden ja etenkin viikonloppuisin talo on tupaten täynnä

Jos vinkata saa, niin sunnuntai on paras päivä vierailun suhteen. Silloin on intialaisten ja bangladeshilaisten rakennustyöläisten sekä taloudenhoitajien vapaapäivänä. Tällöin shoppaillaan, syödään ja tullaan tapaamaan tuttavia. Jos et ole aikaisemmin kokenut tätä tapahtumaa, mene ihmeessä katsomaan miten vieraistyöläiset käyttävät vapaa-aikansa. Se on jotakin aivan muuta kuin oletat.

5 parasta paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa #2 ARAB STREET

Only in Singapore… Missä muualla maailmassa arabikaupunginosassa roska-astiat ovat säntillisessä järjestyksessä ovien ulkopuolella aamuisin?

Arab Street sijoittuu Victoria Streetin ja Beach Roadin väliin. Alueen tiet ovat näppärästi nimetty myös teeman mukaan: Bussorah Street, Muscat Street ja Baghdad Street. Jokainen taksikuski tajuaa minne haluat, kun sanot “Arab Street”. Istuimme aamukopi:lla, kun ensimmäiset turistibussit toivat lastejaan paikalle. Alue ei todellakaan käsitä kuin muutaman kadun, joten ostettu turistikierros paikalle on tarpeeton.

Singaporen ensimmäiset kauppahuoneet löytyivät aikoinaan täältä. Entisöidyt rakennukset fasadeineen antavat jonkinlaisen kuvan siitä, miltä täällä on näyttänyt menneinä vuosina. Nykyisin täältä löytyvät rukouskutsuja soittavat moskeijat, shisha-vesipiipput kahviloista, viimeinen arabimuoti, matkat Meccaan, sekä cooleimmat Jazz-klubit!

5 parasta paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa 3#GARDENS BY THE BAY

Gardens by the Bay on Singaporen ikoni. Alue sijaitsee Marina Bayn alueella ja käsittää 100 hehtaaria viheraluetta. Rahaa on kulunut yli biljoona Singaporen dollaria. Gardens by the Bayn suunnittelukilpailun voittaneelle arkkitehtitoimistolle annettu työtehtävä oli futuristinen: Suunnitelkaa maailman ihmeellisin trooppinen puutarha käyttäen uutta luovaa ympäristödesignia ja kestävän kehityksen periaatteita.

Puiston vieressä sijaitsee luksushotelli Marina Bay Sands, jonka uima-allas on ylimainostettu ja huoneet laatuunsa nähden ylihintaisia. Hotellin auloja voi kuka tahansa käydä ihmettelemässä sen läpi kulkevan ylikulkusillan päältä.

Alueen maamerkki ovat kaksitoista metallista superpuuta, Steel Giant Supertrees. Superpuut ovat uskomattomia. Niitä löytyy korkeudeltaan 25 ja 50 metrin väliltä. Korkeimman huipulla on kahvila, josta pääsee ihastelemaan 360 asteen näkymiä ympäristöön.

Teräksestä rakennetut puut on päällystetty saniaisin, tillandsioin ja orkideoin. Teräspuiden leveät, suppilomaiset latvustot keräävät kasvitieteellisen puutarhan käyttöön sekä valoenergiaa että sadevettä. Ne myös toimivat kasvihuoneiden ilmanvaihtokanavina.

Puistossa on kaksi suuren kupolin alle rakennettua puutarhaa

The Cloud Forest -kupolin alle on luotu uskomaton viileä paratiisi, joka simuloi pilvimetsää, maailman rikkaimpiin ja uhanalaisimpiin kuuluvaa ekosysteemiä. Näitä pilvimetsiä löytyy vuoristoista Kaakkois-Aasian sekä Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisilta alueilta. Kupolissa on kasvillisuutta, joka normaalisti kasvaa 2000-3000 metrin korkeudessa vuoristossa. The Cloud Forestin ylimmältä tasolta aukeavat hienot näkymät koko Gardens by the Bayn alueelle.

Flower Dome -kupoli käsittää vaihtuvia näyttelyitä. Siinä missä The Cloud Forest on viileä kuin Suomen syksy, vallitsee Flower Domessa ikuinen kesä. Lauhkean ilmaston kasvit on kerätty Välimeren alueelta, Australiasta, Etelä-Amerikasta ja eteläisestä Afrikasta.

Jouluna 2016 alueella on myös erillinen Christmas Wonderland. Tähän valomaailmaan tulee ostaa erillinen lippu ennakkoon.

Paikalle pääsee MRT:llä helposti, tai sitten taksilla. MRT:n pyörölinja tuo Bay Front MRT:n asemalle. Kannattaa poistua uloskäynnistä B ja etsiytyä Dragonfly-sillalle. Silta vie suoraan puistoon. Itse paikan pääsymaksu on kallis n. S$40, mutta se kannattaa maksaa.

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 parasta paikkaa Singaporessa #4 Singaporen River Safari

Singaporen River Safari on uusi eläinpuisto aivan Singapore Zoon vieressä. Ideana on, että puistossa pääsee erilaisten jokiympäristöjen myötä tutustumaan maailman suurien jokien eläimiin. Alue on 12 hehtaarin kokoinen ja sinne on mahdutettu yli 5000 eläintä.

River Safari on myös pandapariskunta Jia Jian ja Kai Kain koti. Bandat asuvat 1500 neliömetrin aitauksessa yhdessä punaisten pikkupandojen kanssa. Rakennusta jäähdytetään ja vartioidaan hyvin. Ei huutoa, ei salamavaloja, ei mitään eläimiä häiritsevää. Uskoisin että näistä Kiinasta lainassa olevista eläimistä huolehditaan hyvin tässä eläinpuistossa.

Kiina tarjoaa pandoja toisille valtiolle vain lainaksi kymmenen vuoden ajaksi. Lainan ehtona on miljoonan dollarin vuosimaksu, minkä lisäksi laina-aikana syntyneet pennut jäävät Kiinan kansantasavallan omaisuudeksi.

River Safari on Aasian ensimmäinen ja ainoa jokieläinpuisto ja siellä vierailee noin miljoona kävijää vuodessa. Suurimmat houkuttimet pandojen lisäksi ovat manaatit valtavassa kolmikerroksisessa altaassaan.

Paikalle pääsee helpoiten taksilla. Taksimatka keskustasta maksaa noin 20 SGD. Sellainen varoituksen sana, että poispääsy taksilla ei ehkä jonojen takia käy hetkessä.

River-Safari-Singapore20

River-Safari-Singapore15

River-Safari-Singapore16

River-Safari-Singapore21

5 mukavaa paikkaa Singapores

5 parasta paikkaa Singaporessa #5 Jurong Bird Park

Neljänkymmenen minuutin metromatka Boon Lay asemalle on hyvä tapa nähdä Singaporesta muutakin kuin keskustan peilipintaiset pilvenpiirtäjät. Itse Jurong on vain yksi tylsä betoninen teollisuusalue asuntoineen, mutta siellä sijaitsee Jurong Bird Park.

Jos Singaporessa on vain hetken, puistoon ei ehkä kannata tuhlata sen matkoineen vaatimaa kolmea-neljää tuntia. Jos taas on tunne, että kaikki on vähän jo kertaalleen nähtyä, paikka sopii hyvin puolipäiväretkeksi pois keskustan vilinästä

Osa linnuista on lintupuistossa häkeissä, vaikka esitteissä annetaan kuva alueesta, jossa kaikki linnut lentelevät vapaana. Alueella vapaana olevilta linnuilta on siipien sulat muokattu sellaiseksi, että eläimet eivät pysty lentämään muille maille vierahille.

Alueella lintuja suhahtelee aina silloin tällöin melko läheltä ohi. Pelikaanialtaan luona osalla otuksista oli niin kiire ruokintaan, että siipisulat vain pyyhkivät kättäni, kun lintuja räpisteli kummaltakin puolelta kohti lounaspöytää. Noin läheltä havaittuna pelikaani on melko iso lintu. Tämä päällekäyvyys oli kuitenkin ihan pientä helmikanojen hyökkäävyyteen verrattuna.

Viimeksi kun näin näitä kauniin sinisiä lintuja, istuin melko mukavalla terassilla Intian Keralassa drinkki kädessä ja tiput tepastelivat kauniisti nurmikolla. Kauempana käyskenteli vesipuhveleitä ja auringonlaskun viimeisissä säteissä liikkeelle lähtevien lepakkojen liikkeet olivat silmää nopeampia. Aaah..

Mutta täällä hullu kanalintu napsauttikin nokkansa jalkapöytääni. Peräännyin ja yritin edetä polulla toista reunaa. Lintu tuli päälle uudestaan. Hetken mietin jo kuinka pitkälle tipu lentää, kun sitä kenkäisee kunnolla. Ei siinä auttanut kuin laittaa juoksuksi ja tutkia vauriot nurkan takana. Törkeä lintu oli upottanut nokkansa sen verran kunnolla lihaani, että verihän se juoksi pitkin jalkaa.

Puistossa etenemiseen pystyy omien jalkojensa lisäksi käyttämään pikkuista junaa, joka kiertelee alueella. Junasta itsestään ei mitään näe, mutta kun on puiston toisella puolella, sitä oli mukava käyttää pääportille paluuseen.

Boon Lay asemalta pääsee bussilla 251 suoraan puiston ovelle ja matka maksaa n. 2 SGD. Taksimatkan kustannus keskustasta on luokkaa 20 SGD. Puistoon sisäänpääsymaksu on n. 30 SGD.

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

5 mukavaa paikkaa Singaporessa

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

31 comments

Matkavuosi 2016 - 2,6 kertaa maapallon ympäri | TÄMÄ MATKA 14 tammikuun, 2018 - 11:52 am

[…] reissu vei meidät Singaporen kautta Thaimaan Ko Changille ja Malesian […]

Reply
Sanna I Siveltimellä 17 elokuun, 2016 - 6:08 pm

Osassa näitä kohteita onkin tullut käytyä parilla Singaporen pyörähdyksellä, mutta siltikään kaupunki ei ole vielä kietonut itseäni pikkusormensa ympärille. En oikein tiedä miksi… Viimeksi muutin syötiin juuri tuolla ”Indiassa” ja hyvin mielenkiintoisesti syötiinkin 😉

Reply
Liza in London 15 elokuun, 2016 - 1:31 am

Olen jo pitkään halunnut käydä Singaporessa, ja tämän myötä vielä enemmän! Tältä listalta omalleni (jos siis joskus pääsen Singaporeen asti!) päätyvöt ainakin numerot 3 ja 4. Ihastuttava tuo panda-kuva! 🙂

Reply
Tanja / Tanjan matkassa 14 elokuun, 2016 - 11:29 pm

Tää postaus tuli tarpeeseen, vaikkakin oma Singaporen matka on edessä vasta 2017 syksyllä. Mutta parempi valmistautua etukäteen. Tuota eläintarhaa mietin, että onkohan siellä oikeasti eläimillä hyvä olla, tarpeeksi tilaa ja mahdollisuus elää samanlaista elämää kuin vapaana. Oon viime vuosina karttanut eläintarhoja siksi, etten pysty tietämään kuinka eettisesti ne toimivat.

Reply
Kohteena maailma / Rami 14 elokuun, 2016 - 2:11 pm

Itse olen käynyt Singaporessa parisenkymmentä vuotta sitten ja kaupunkia ei samaksi enää tunnistakaan. Sen takia se on itsellä ohjelmassa uudestaan toivottavasti mahdollisimman pian, sillä varsinkin tuo Gardens by the Bay on omin silmin koettava. Kivoja vinkkejä muutenkin, sillä Little Indiania lukuun ottamatta kaikki muut on itseltä kokematta osin jopa siksi, että niitä ei aikaisemman vierailuni aikaan ollut edes olemassakaan.

Reply
Miraorvokki/Pöndekengissä 14 elokuun, 2016 - 11:05 am

”Alueen maamerkki ovat kaksitoista metallista superpuuta, Steel Giant Supertrees. Superpuut ovat uskomattomia. Niitä löytyy korkeudeltaan 25 ja 50 metrin väliltä. Korkeimman huipulla on kahvila, josta pääsee ihastelemaan 360 asteen näkymiä ympäristöön.” No nyt kuulostaa hyvältä 😀 Aikamoisia kohteita olet saanut tähän koottua! Hyvä kokonaisuus! Mielenkiinto heräsi taas Singaporea kohtaan ihan erilailla.

Reply
Hanneli /duunireissaaja 14 elokuun, 2016 - 10:09 am

Ainokaisella käynnilläni Singaporessa oltiin töissä Marina Bay Sandsissa, mutta silloin tuo puutarha-alue oli vielä melko vaatimaton. Muutenkin siellä oli vielä keskeneräistä ja metroasema, josta pääsi vain keskelle risteysaluetta. Olis kiva käydä katsomassa miltä siellä näyttää nykyään.

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 13 elokuun, 2016 - 2:16 pm

Tässä olikin 5 hyvää syytä matkustaa Singaporeen, joka on vielä toistaiseksi kokematta! Todella kauniita yksityiskohtia rakennuksissa ja Garden by the bay uskomattoman upea vehreä paratiisi!

Reply
Lotta | Watia.fi 13 elokuun, 2016 - 11:32 am

Singapore on kyllä jännä kun se on niin pieni, mutta kuitenkin siellä tekemistä riittää. Little India, joo! Ihana. Näissä muissa kohteissa en muista käyneeni. Minkähän takia tuo Gardenskin jäänyt väliin. Sentosa oli kiva ja Raffles tottakai jäi mieleen. Vähän mietinnöissä jos Singaporessa tulisi taas tehtyä keikka tuossa syksymmällä. Täytyy pitää nää vinkit mielessä ja ainakin se Gardens nyt sitten käydä. 😀

Reply
Anne | Metallia Matkassa 13 elokuun, 2016 - 11:06 am

Aaah, suurkaupunkien ”minimaat” ovat parhaimpia. Penangissa vierailtiin Little Indiassa aina aamupalalla. Sopiva ensikosketus Intiaan, ennen varsinaista Intiaa, jonne matkustimme seuraavaksi. Miksei Helsingissä voisi olla vastaavanlaisia keskittymiä? Haluaisin mennä intialaiseen parturiin. 😀

Reply
Emma / Mutkia Matkassa 12 elokuun, 2016 - 9:39 am

Aivan järjetön Singapore-kuume päällä! Edellisestä visiitistä jo kymmenen vuotta eli ihan liian kauan! Hyviä vinkkejä postauksessa, eläintarhatyyppisiä kohteita tosin itse vältän.

Reply
Helinä 11 elokuun, 2016 - 6:38 pm

Vautsi! Singapore on unelmissa, joiden toteutumista tämä postaus saattoi hieman jouduttaa!

Reply
Jenna / With huge passion for life 10 elokuun, 2016 - 10:53 am

Erinomaisia vinkkejä Singaporeen. Tässä oli jokaiselle jotakin. Oma kokemus rajoittuu 9h layoveriin, jonka aikana juostiin kaupunkia kiireellä läpi. Tuolloin ehdin näkemään little Indiasta osan ja se oli kyllä mielenkiintoinen mesta. Singaporen järjestelmällisyys ja siisteys kyllä miellytti omaa silmää. Ehdottomasti pitäisi tutustua tähän kaupunkiin ihan ajan kanssa.

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 9 elokuun, 2016 - 11:41 pm

Intiassa on tullut käytyä (ja siihen iholletunkevaan intialaisuuteen turhaannuttua), joten tuo paikallinen versio kuulostaa varsin viehättävältä vaihtoehdolta. samoin kuin tuo Arab Street 🙂 Epäilemättä sielläkin saiis välttyä monelta ihan oikeiden arabimaiden lieveilmiöiltä… Marina Bay Sand pitää kyllä joku päivä vielä kokea <3

Reply
Jonna / Lempipaikkojani 9 elokuun, 2016 - 9:49 pm

Tuo Gardens by the Bay isko jotenkin näistä eniten. Uskomatonta millaisia paikkoja ihmiset rakentavat. Samalla kertaa jotenkin futuristinen, mutta silti vihreä. Voin vain kuvitella miten upeat maisemat sieltä avautuvat. Itselle Singapore on aivan tuntematon matkakohde. Matkailuni on hyvin rajoittunutta Eurooppaan… Haaveissa kyllä siintäisi vaikka mitä reissuja vaikka minne…

Reply
tatjaana 9 elokuun, 2016 - 7:41 pm

Hei, upeita kuvia, ammattilaisen ottamia, kiitos niistä!, Painimme selvästi aivan eri sarjassa, minä räpsin kännykälläni kuvia, sinulla taatusti on hieno kamera.

Kiitos, että vierailit blogissani. Ihmettelit, missä on instagram-kuvani ja instagram-nimeni. Kerron sen täälläkin:

http://www.rantapallo.fi/tatjaana/2016/08/04/kahvila-saha-ykspihlaja-kokkola/. Kun menet sivuilleni, niin voit klikata oikeassa yläkulmassa keltaisessa kolmiossa olevaa valkoista plussaa, niin yläosa aukeaa ja sieltä paljastuu instagram-nimeni @tuutarja ja kuusi viimeisintä instagram-kuvaani. Saman plussan takana on myös linkki arkistoon ja linkit viimeisimpiin kommentteihin.

Muutamilla muillakin bloggaajilla on ainakin ennen ollut tämä sama systeemi.

tatjaana ”kierrän vain Kalifornian”

Reply
Veera 9 elokuun, 2016 - 3:59 pm

Nyt toi ostoskeskus rupesi kiinnostamaan! Vuorokauden ympäri auki oleva paikka, josta löytyy vaikka mitä…. Eniten ehkä jäi kuitenkin vaivaamaan toi vierastyöläisten sunnuntai.

Reply
Piia 9 elokuun, 2016 - 3:29 pm

Ihana lukea maista joissa en ole ikinä käynyt. En ole käynyt kuin Suomessa.
Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

Reply
Laura / Laura's Itinerary 9 elokuun, 2016 - 1:22 pm

Tämä oli hyvä vinkkilista, sillä Singapore houkuttelee kyllä! Kivaa, että pääsette kohteeseen pian uudestaan!

Reply
IKILOMALLA 9 elokuun, 2016 - 6:56 am

Kiinnostava kooste nähtävyyksiä! Singaporeen tutustuminen on toistaiseksi jäänyt lentokentälle, jossa olimme melkein kaksi vuorokautta jumissa uutta lentoa odotellen (upea paikka sekin!). Kyllä seuraavalla kerralla pitää päästä jo kaupungille. Tuo jokisafari kuulostaa mielettömältä kohteelta. Kaikkea sitä rakennetaankin.

Titta

Reply
salaine 8 elokuun, 2016 - 9:57 pm

Gardens bu bay ja river Safari osui ja upposi. Varsinkin eka. Olen nähnyt paikasta aiemmin kuvia käsittämättömän oikein missä se sijaitsee. Nyt sain suuntaa tälle rakennukselle.

Reply
Teija / Lähdetään taas 8 elokuun, 2016 - 2:49 pm

Juuri tuo Singaporen siisteys ja järjestelmällisyys on minusta ihan parasta koko kaupungissa! Sen lisäksi, että siellä myydään myös aikuisten kengistä pieniä kokoja 😀

Tuli hyvään kohtaan tämä postaus, kun ystäväperheeni on lähdössä pian ensimmäistä kertaa Singaporeen ja kaipaavat reissuvinkkejä. Omasta Singaporen matkasta on jo niin kauan aikaa, että sen ajan vinkkejä on enää turha jaella 🙂

Reply
Suvi 8 elokuun, 2016 - 1:53 pm

Tuo Gardens by the Bay on ihana paikka. Arab street in koin hiukan tylsänä eikä lintupuistokaan säväyttänyt. Vai johtuikohan se siitä, että ruoka-annoksestani löytyi toukka? 😀

Reply
Matti 8 elokuun, 2016 - 1:13 pm

Moi! Hyviä valintoja. Singapore on minulle(meille) myös erittäin mieluinen työ/loman aloitus kohde. Työn takia on tullut käytyä toista kymmentä kertaa ja puolison kanssa aloitettu tai lopetettu aasian loma Singaporeen varmaan yhtä monta kertaa. Uuden vuoden vietossa olimme siellä 2014/2015 ja oli kyllä aivan mahtavaa. Ilotulitusta kannattaa menää katsastamaan Marina Bay:n alueelle,mutta kannattaa olla paikalla todella hyvissä ajoin. Jos tilillä löysiä,niin ottakaa huone Marina Bay sandista. Ilotulituksen katselu yläilmoista oli mahtava kokemus!! Kiitokset hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista!!
Jos ette ole vielä maailmalla testanneet niin ravintola vinkki: Din Tai Fung,löytyy Singaporesta useammastakin paikasta…

Reply
Anna 8 elokuun, 2016 - 5:06 pm

Terve Matti.

Heh, arvaa onko Marina Bay sand hitusen loppuunmyyty uutenavuotena… Ei mitään mahkuja. Tai no joku sviitti jonka hinta monta tonnia…

Varattiin nyt Clarke Quay-joenrannnasta ihan uusi Holiday Inn Express Singapore Clarke Quay, jossa on katolla 40 metriä pitkä uima-allas. Toivottavasti sinne pääsee katsomaan ilotulitusta. Mä en ihan hahmota missä se on, mutta ilmeisesti ihan menomestoilla.

Teppo on asunut aikanaan vuosia Singaporessa. Mulle paikka on muutaman vierailun jälkeen edelleen tosi kiva ja olen ihan innoissani kun sinne pääsen jälleen.

Din Tai Fung on tuttu Marina Bay:n ostarin alakerrasta. Mutta vain kuvana. Ei syöty silloin siellä. Nyt pitää kyllä käydä kokeilemassa!

Reply
Matti 8 elokuun, 2016 - 10:06 pm

Joo,Marina Bay:n alueella taitaa kaikki hotellit olla kohtuu täynnä tai ylihinnoiteltuna uudenvuoden aattona. Din Tai Fung on niin hyvä,että harkitaan tässä juuri marraskuun Thaimaan reissulle pikaista stoppia johonkin sellaiseen kaupunkiin mistä se löytyy. Bangkokissa on pari ketjun ravintolaa mutta ne eivät ainakaan arvioiden mukaan ole yhtä hyviä kuin esim. Singaporessa/KL:ssa…. Jos saa mainostaa vloggaajaa niin googlaa youtubesta Mark Wiens ja Din Tai Fung 😊

Reply
Heli 8 elokuun, 2016 - 12:42 pm

Upeita kuvia, erityisesti nuo lintujen kuvat.

Reply
Pirkko / Meriharakka 8 elokuun, 2016 - 11:40 am

Edellisellä muistaakseni noin 6 tunnin stopoverilla valittiin tuo Marina Bay Sands ja Gardens by the Bay. Ihan hyvä valinta, mielestämme 🙂
Jos osutaan tuolle suunnalla taas joskus, ja vaikka pitemmäksikin aikaa taas, niin pitänee tutkia noita muita. Edellinen pitempi vierailu olikin joskus 1980-luvun lopulla joten Raffles-hotellin Singapore Slingeistä on jo hetki!

Reply
Tanja/Levoton Matkailija 8 elokuun, 2016 - 9:19 am

Singapore on kiva paikka, kävin siellä pari vuotta sitten muutaman päivän reissulla. Näistä tuttuja oli vain Gardens by the Bay, joten vielä olisi paljon nähtävää. Mä tykkäsin Sentosa Islandista, vaikka se onkin aika turistipaikka. Maailmanpyöräkin tuli testattua. En siltä kovin paljoa odottanut, mutta maisemat olivat yllättävän hienoja.

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 8 elokuun, 2016 - 9:13 am

Harmi, kun en monta vuotta sitten Singaporessa ollessani nuorena matkailijana osannut/pystynyt ottamaan paikasta enempää irti. Näistä kiinnostavilta kuulostavat ertiyisesti Arab Street ja River Safari. Kivoja hintoja kiinalaiset pyytävät muuten pandoistaan.

Reply
Anna / 270 degrees 8 elokuun, 2016 - 6:39 am

Mainio teksti! Singapore houkuttelee toden teolla ja olemmekin vähän tuon paremman puoliskon kanssa miettineet, josko se olisi parhaillaan käynnissä olevalla maailmanympärireissulla sopiva välietappi. Täytyypä ottaa tämä teksti talteen sen varalta, että sinne asti päädytään 🙂

Reply

Leave a Comment