Mies luki kännykällään su klo 22 autoista ja seksistä

by Anna | TÄMÄ MATKA

Vuoden 2017 blogin luetuimmat jutut. Vuosi 2017 lähestyy finaaliaan, joten on aika vilkaista blogin tilastoja. Vuoden 2017 blogin luetuimmat jutut, hakusanat ja kävijätilastot voi tiivistää seuraavaan lauseeseen:

Mies luki kännykällään su klo 22 autoista ja seksistä

Otsikko on tietenkin yleistys. Kymmenen kärki, hakusanat sekä lukijoita koskevat tiedot, ovat aivan liian ylimalkaisia, jotta mitään tarkkoja linjauksia voisi tehdä. Totta kuitenkin on, että seksi ja autot kiinnostivat, sunnuntai ja maanantai ilta olivat suosituimpia lukuaikoja, blogia luettiin eniten kännykällä ja miehiä lukijoista löytyy enemmän kuin naisia.

Vuoden 2017 blogin luetuimmat jutut

Vuoden 2017 blogin luetuimmat jutut

Liki kaikki TOP10 listalle päässeet tekstit vastaavat lukijan ongelmaan tai tarpeeseen mihin etsitään ratkaisua. 

 1. Matkustaja – Varo! Finnairin Cabin Bag Tag laukussasi voi aiheuttaa ikävän yllätyksen | Kirjoitus on julkaistu lokakuussa 2016, mutta sen suosio ei osoita laantumisen merkkejä. Aina kun Finnair aktivoituu ja aloittaa käsimatkatavaroiden merkinnän, aiheuttaa se ryntäyksen blogiin.
 2. Pattaya ja seksi. K-18 materiaalia | Juttu on kirjoitettu ottamatta kantaa siihen, onko aikuisten välinen seksiturismi oikein vai väärin. Blogin ainut artikkeli, jossa kommentointi on suljettu, koska aihe aiheuttaa niin paljon moraalista närkästystä.
 3. Arvostelussa Finnairin uusi A350 Economy Comfort | Kirjoitus on julkaistu tammikuussa 2016, mutta kerää edelleen järisyttävän määrän lukukertoja vuodessa. Myös A350 Business Class esittely on 20. luetuimman postauksen joukossa.
 4. Autonvuokraus – 5 vinkkia onnistumiseen | Alunperin marraskuussa 2014!! kirjoitettu postaus elää ja porskuttaa. Kommenttikentässä on ihania vakiokommentoijia, jotka jaksavat käydä postaamassa aina uusi vinkkejä ja kokemuksia autonvuokrauksen kiemuroista. Kirjoitusta on luonnollisesti täydennetty ja korjattu sen mukaan, miten vuokrauksen kommervenkit muuttuvat. Ja nehän muuttuvat.
 5. Mita maksaa auton tuonti Saksasta | Postauksen lukukerroista päätellen suomalaisten into tuoda autoja Saksasta ei ainakaan ole hiipumaan päin.
 6. Alicanten kokemuksia  – Vinkkeja vuosien varsilta | Keräsin kasaan omia kokemuksiani Alicantesta vuosilta 2013-2017 ja johan napsahti. On ilo huomata, kuinka monta muutakin pitää tästä kaupungista.
 7. Berliinin muuri – Kaikki mita sinun tulee muurista tietää | Tämän tekstin juuret ovat vuodessa 2014. Sitä on täydennetty uusilla kuvilla, aina kun olen Berliinissä vieraillut. En osaa selittää tekstin suosion salaisuutta, sillä sinällään se ei sisällä mitään uutta auringon alla, vaan on tiivis paketti historiasta.
 8. Pattaya ja Jomtien Beach + Seksiturismilla hurskastelu | Teksti, jonka kirjoitin suuren ärsytyksen vallassa. Koko Pattayan dissaaminen lomakohteena seksiturismin takia on typerää. Tyttökadut ovat vain pieni osa Pattayaa ja jos tämä asia kovasti mieltä pahastuttaa, niin miksi sinne tyttökaduille pitää mennä illasta vielä lisäämään pahastumistaan?
 9. Varo. Finnairin Boarding Pass-kuvalla voi peruuttaa lentosi ja löytää kotisi | Olin ollut tietoinen siitä, että boarding passin tietoja on mahdollista väärinkäyttää, mutta suhtautunut asiaan vähän naureskellen. Sitten Jere niminen kommentoija lähetti minulle tiedot, mitä hän oli skannaamalla saanut irti minun Bording Passin viivakoodista. Pakkohan se oli juttu kirjoittaa.
 10. Via Baltica – Autolla Baltiaan ja Puolaan. Kokemukset ja kommellukset | Via Balticaa on tullut ajeltua pätkissä, mutta kesällä 2017 ajoimme sen Varsovaan asti. Veikkaan tämän jutun löytyvän myös vuoden 2018 luetuimpien joukosta.

Finnair, autoilu ja seksi kiinnostivat

FINNAIR | Jos hakee Google Trend -osiosta hakusanoilla Finnair ja A350 huomaa, että kaikki mikä liittyy Finnair A350 koneeseen, on edelleen erittäin suosittua. Kyse ei siis ole pelkästä tämän blogin trendistä. Oikeastaan kaikki Finnairista kirjoitettu kiinnostaa lukijoita. Lennämme vuosittain minimissään 46 Finnairin reittilentoa, joten kokemuksia kyllä kertyy.

AUTOT | Autoilun vahva edustus listalla ei ole yllätys. Blogi on nimenomaan autoilevan ihmisen asialla. Autoblogeja, joissa autoja testataan ja esitellään, on olemassa paljonkin, mutta autoilun ja matkailun yhdistäviä blogeja hyvin rajatusti. Jos listaa purkaisi edelleen alaspäin, saisi autoilu vieläkin suuremman painoarvon.

SEKSI | Seksiin liittyvien kirjoitusten suosio ei liene mikään uusi juttu. Thaimaa ja seksi kombo sitä vielä vähemmän.

Kävijätiedot ja hakusanat

Blogi käyttää verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettua Google Analytics -ohjelmaa. Sen avulla näen esimerkiksi: käykö blogissa kukaan, miten lukijat löytävät blogin, mitä hakusanoja he käyttävät ja mitä he lukevat? Näen myös mistä maasta blogia luetaan, mihin aikaan blogia luetaan ja joitakin lukijakohtaisia tietoja, kuten sukupuolen. HUOM! Google Analytics on web-analytiikan standardi, ei mikään vakoiluohjelma.

Kävijätiedot

 • 75% lukijoista vieraili blogissa ensimmäistä kertaa vuonna 2017
 • 90% lukijoista on suomalaisia
 • Blogia luetaan vuosittain yli 100 kertaa Norsunlurannikolla, Nigeriassa, Moldovassa ja Itä-Timorissa. Nämä selittynevät ”nigerialaiskirjeillä”, eli joku siellä vain etsii mailiosoitteita. Italiasta, Jenkeistä, Unkarista, Thaimaasta, Saksasta ja Ruotsista käyntejä on jo tuhansittain.
 • 54% lukijoista on miehiä
 • 67% lukijoista tulee blogiin Googlen kautta
 • Blogia luetaan eniten sunnuntaina ja maanantaina klo 21-23 välillä
 • 50% lukee blogia kännykällä, 33% tietokoneella ja loput tabletilla

Suosituimmat hakusanat, joilla blogiin tullaan

Yleisimpien hakusanojen joukko ei ole kovin ihmeellinen. Blogia haetaan tietenkin myös ihan nimellä, sekä bloggaajien nimillä.

 1. berliinin muuri
 2. vuokra-auto kokemuksia
 3. alicante kokemuksia
 4. via baltica
 5. seksi
 6. finnair economy comfort
 7. budapest kylpylät
 8. auton tuonti saksasta
 9. reini moosel laakso
 10. ras al khaimah kokemuksia

Hakusanojen helmet

Suosituimpien hakusanojen lisäksi listalta löytyy myös muutamia erittäin mielenkiintoisia yksittäishakuja. Nämä hakusanat kertovat jo melkoisen paljon etsijän haaveista tai tarpeista 🙂

 • haluaisin israeliin ja madeiralle lasten kanssa
 • onko dom perignon business class finnair
 • aina all inclusive jatkossa kiitos
 • eurooppalainen joki viinialueilla humalassa
 • thaimaassa huorissa käynti hinta
 • 20 000 auto saksasta paljon kustannukset

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

6 comments

Merja / Merjan matkassa 27 joulukuun, 2017 - 11:50 am

Mun suosikki myös ”eurooppalainen joki viinialueilla humalassa” 🙂 Mun blogin suosituimmat hakulausekkeet oli ”joulu lämpimässä” ja ”Madrid kokemuksia”. Suomalaiset käyvät ilmeisen paljon Madridissa, koska se postaus on keikkunut ykkösenä julkaisusta (syyskuu 2016) lähtien. Mun blogissa suurin osa lukijoista on naisia, jopa 75 %. Mietinkin, että aika jännä kun sulla suurin osa miehiä, mutta autoilu & seksi selittää paljon 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 27 joulukuun, 2017 - 12:12 pm

Espanjan Barcelona ja Madrid on kyllä paikkoja, joissa suomalaisia riittää. Eli en yhtään ihmettele, että postauksella on lukijoita! Joskus muuten vähän ärsyttää, kun kirjoittaa omasta mielestään asiallisen jutun, mutta se sijoittuu paikkaan, johon matkustaa ehkäpä kourallinen suomalaisia vuodessa. Ei oikein tule lukijoita sellaiselle 😀

Tuo lukijaprofiili on poikkeuksellinen. Miehet ovat olleet lukijoista enemmistössä jo vuosia. Tietty nuo Thaimaan seksipostaukset vetää miehiä, mutta luulisin, että autoilu on kuitenkin se suurin tekijä. Yleensä miehet kuitenkin on niitä, jotka vuokraavat auton, tekevät ajosuunnitelman jne. Naiset vastaa paljon enemmän sitten siitä, mihin hotelliin tai ravintolaan mennään.

Sitä en sitten tiedä, onko sillä merkitystä, että autoilusta kirjoittajana on nainen. Sen olen huomannut, että jos mies kirjoittaa autoista/autoilusta, niin miehet kommentoivat postausta heti paljon kriittisemmin. Minä saan taas jonkun asiavirheen paljon helpommin anteeksi.

Reply
Maria 27 joulukuun, 2017 - 1:45 am

Mun suosikki on tämä: ”eurooppalainen joki viinialueilla humalassa” 😀

Reply
Anna 27 joulukuun, 2017 - 9:49 am

Tossa olis vielä pitänyt olla sana _autolla_ lisänä, niin olisi ollut täydellinen haku 😀

Reply
sari / matkallalahelletaikauas 26 joulukuun, 2017 - 10:06 pm

Huhhuh siinäpä tilastoa kerrakseen! Ja ihan kyllä uskon, että miespuolisia kiinnostaa seksi ja Thaimaa 🙂 Mun eniten haettu lause on niin tylsä kuin kauppahalli Vilna….

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 26 joulukuun, 2017 - 10:55 pm

Eniten mua nauratti nuo hakusanat ”onko dom perignon business class finnair” Ei meinaan ole, vaan ihan vaan Nicolas Feuillatte Brut Grande Réserve. Ostikohan hakija silti business liput ….??

Reply

Leave a Comment